Boken

Boken släpps 27 september 2024

Handling

Min lillebror på andra sidan är en gripande och hoppingivande självbiografi som tar dig med på en personlig och annorlunda resa. En resa som visar hur livet kan ta en 180-graders vändning från total depression och mörker, till ett liv fullt av glädje och kärlek. Författaren Mathias Hansson förlorade sin lillebror, som också var hans absolut bästa vän, på ett väldigt plötsligt och tragiskt sätt. Efter det verkade livet förstört för alltid och det var svårt att se något ljus i tunneln. Men livet kom med oväntade överraskningar som aldrig hade kunnat förutses.

Att ta sig igenom alla motgångar gav Mathias nya insikter och ett helt nytt sätt att se på livet. Han lyckades bryta sig loss från ytliga och materiella normer och hittade i stället vägar mot mening och lycka i livet genom kärlek och att hjälpa andra. Ett stort intresse för andlighet och filosofi växte även fram. I boken diskuteras väldigt djupa frågor om livet och döden – frågor som förhoppningsvis får dig att reflektera över vad som verkligen är viktigt i livet och hur du kan fokusera på att leva ett mer meningsfullt och kärleksfullt liv.

Det här är en bok som skapats helt för att hjälpa andra och som förhoppningsvis kan vara en positiv och kärleksfull motpol till allt negativt vi idag är vana att få till oss från nyheterna och via andra medier.

Min lillebror på andra sidan

27 september 2024 släpps min debutbok – Min lillebror på andra sidan via Lava förlag.

Boken handlar om hur jag förlorade min lillebror Martin som tog sitt eget liv. Han var min absolut bästa vän och mitt liv förstördes helt. Men det här vände med tiden och efter några år mådde jag till slut bra igen. Boken handlar om hur livet kan gå vidare hur mörkt livet än kan verka, men går även in på djupa frågor om meningen med livet och döden. Jag har alltid varit intresserad av filosofi, men efter att Martin gick bort togs det här till en ny nivå.

Världen idag känns tyvärr till stor del förvirrad, orolig och destruktiv. Vi förstör för oss själva genom krig, våld och miljöförstöringar. Samtidigt verkar den psykiska ohälsan och personer som lider av depression bara öka. När jag förlorade Martin och lyckades ta mig upp på benen igen fick jag ett helt annat perspektiv på vad som är viktigt i livet och hur man kan hitta verklig mening genom att hjälpa andra.

Jag tror att vi skulle kunna ändra världen till det bättre om vi lyckades förstå att vi blir lyckligare av att tänka mer på andra, och förstå att vi alla hör samman. Det här är till stor del vad boken går ut på. Min stora önskan är att den ska kunna hjälpa alla som läser den!

Beställ boken här

© 2024 Mathias Hansson
Created by elinpehrsson.com